Min reklamationsret


Reklamationsret i to år

Købeloven giver dig to års ret til reklamation

Købeloven dækker alle fejl, der var til stede, eller hvor årsagen til fejlen var til stede, da du fik varen leveret.

Læs mere om mangler ved vare

Din mulighed for at få ret i en reklamation kan dog ophøre, før reklamationsfristen er udløbet, hvis varen ikke er beregnet til at holde i to år, eller den ved naturlig brug er slidt op inden fristens udløb.Læs mere om dine rettigheder, hvis du handler med en privatperson.

Reklamation: Løsningsmuligheder

Viser en vare sig at have en fejl eller mangel, giver købeloven dig mulighed for at vælge mellem flere løsninger. Dine valgmuligheder er:

  • Du kan få varen byttet til en ny vare
  • Du kan få et afslag i prisen
  • Du kan få pengene tilbage – hæve købet

Vælger du at få pengene tilbage eller et afslag i prisen, kan vi dog afvise dit krav, hvis vi i stedet kan tilbyde dig at at få varen ombyttet.

Ombytning – hvad er det?

Det er ombytning, når den vare, du har købt, har en fejl, som sælgeren er ansvarlig for, og du får leveret en ny vare. Den nye vare, du får leveret, skal være magen til den, du købte. Det vil sige samme farve, samme model, samme funktioner – helt magen til.

Varen skal være fabriksny. Du kan dog komme ud for, at vi kan tilbyder dig en nyere model, hvis den, du oprindeligt købte, ikke længere kan skaffes. Du bestemmer selv, om du vil tage imod det tilbud.

Når du får ombyttet en vare, skal du have en ny to-årig reklamationsret, der løber fra den dag, hvor du får den nye vare leveret.

Afslag i prisen

Du kan få et afslag i prisen, når du har modtaget en vare med fejl, som New Shoes er ansvarlig for. Beløbets størrelse er svært at fastsætte, men det skal være ”passende”. Er der tale om en fejl, vil det typisk være, hvad det vil koste at få en anden til at reparere varen.

Er det fx en plet, kan det være forskellen på varens værdi med og uden pletten.

Et afslag i prisen vil typisk komme på tale, hvis der er tale om en mindre mangel, og du derfor ikke har ret til at få pengene tilbage, og det enten ikke er muligt eller uforholdsmæssigt dyrt at ombytte eller på anden måde afhjælpe. Det kan også komme på tale ved mangler på varer, der er meget slidte, eller hvis du selv foretrækker et afslag i prisen, frem for at varen fx skal sendes retur.
New Shoes kan afvise dit ønske om at få et afslag i prisen, hvis vi i stedet kan sende et par nye sko.

Ophæve købet

Når du leverer varen tilbage og får dine penge igen. Det beløb, du har krav på, er det, du i sin tid betalte for varen og ikke det, varen koster på det tidspunkt, hvor købet ophæves.

Er varen fx i mellemtiden kommet på udsalg, skal du som udgangspunkt have den fulde pris tilbagebetalt og ikke kun udsalgsprisen.


Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at udfylde kontaktformularen her, eller skrive til os på info@newshoes.dkGå tilbage til siden hjælp